Tramp ili Hilari?

Dodajte komentar

Oko 225 miliona Amerikanaca danas će na predsjedničkim izborima birati između republikanca Donalda Trampa i demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Mediji ocjenjuju, pozivajući se na ankete, da izbori nikada nisu bili neizvjesniji, a najnovija anketa koju su sproveli “Blumberg“ i institut za istraživanje javnog mnjenja “Selzer&Co“ pokazuje da je Klintonova u vođstvu za tri procenta u odnosu na Trampa.

To istraživanje je pokazalo da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto.

Među ostalim kandidatima, libertarijanski kandidat Geri Džonson ima podršku četiri odsto ispitanika, za dva odsto više nego kandidatkinja Zelene stranke Džil Stajn.

Predizbornu kampanju obilježila je bespoštedna borba dvoje kandidata i stalne medjusobne optužbe za nesposobnost, ali i afera ponovnog otvaranja istraga FBI-ja protiv Klintonove zbog sporne upotrebe privatnog i-mejla u službene svrhe.

Kampanju su obilježile i Trampove sporne izjave o ženama, izbjeglicama, kao i skandal u vezi sa tim da li je izbjegavao plaćanje poreza, ali i tvrdnje da Rusija pokušava da utiče na ishod izbora.

Predizborna kampanja pomno je praćena širom svijeta, uključujući zemlje Balkana, koje najviše zanima šta će dolazak Klintonove ili Trampa na vlast značiti za ovaj region.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *