Pregled štampe za 20. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Sindikat zatečen pitaju šta ih čeka

Vladin Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je juče tender za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje investicioni program. Ponude se dostavljaju do 1. decembra.

Knežević jedini gazda Kamenova

Nekadašnji predsjednik odbora direktora i jedan od osnivača budvanske firme Rekreaturs, koja gazduje atraktivnim zemljišnim kompleksom iznad plaže Kamenovo, Dejan Jovićević, prodao je svoje akcije kompanijama koje lcontroliše biznismen Duško Knežević.

Vještak utvrđuje cijenu za isplatu akcionara

Sudija Privrednog suda Crne Gore Faruk Mušović uvažio je juče zahtjev tuženog ZIF Eurofonda i društva za upravljanje tim fondom (DZU) Euroinvesta i odredio vještaka finansijske struke Hamida Šabovića da utvrdi prosječnu tromjesečnu neto vrijednost akcije ZIF Eurofonda.

Dnevne novine

Pejović bi u Baru da napravi luku po uzoru na Roterdamsku

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte juče je raspisao međunarodni tender za privatizaciju Luke Bar kroz prodaju 30 odsto akcija, a kao najozbiljniji kupac akcijskog kapitala, koje je u vlasništvu Vlade, spominje se vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.

Danas isplata dividende

Dioničarima Zetatransa danas će biti isplaćena dividenda za prošlu godinu u iznosu od četiri centa bruto za akciju. Isplate će se vršiti na šalterima filijala NLB Montenegrobanke.

Sjutra kongres računovođa

Kongres računovođa i revizora Crne Gore počeće sjutra u hotelu Sentido Tara u Bečićima. Skup, koji organizuje Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore, trajaće do nedjelje.

Raspisan 27. tender za prodaju preduzeća

Stečajna uprava bjelopoljske fabrike betonskih elemenata (FBE) Zaton raspisala je 27. po redu tender za prodaju imovine kompanije po cijeni od 501.000 eura. Otvaranje ponuda zakazano je za 15. novembar u Privrednom sudu u Podgorici.

Dan

Luku prodaju ofšor partneru

Savjet za privatizaciju je tri dana nakon završetka parlamentarnih izbora objavio oglas za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, uz mogućnost da se kupcu akcija ponudi opcija upravlja preduzećem na godinu dana i sticanje većinskog udjela.

Dividenda od 329 hiljada eura

Akcionarima preduzeća Zetatrans danas će biti isplaćena dividenda za prošlu godinu u iznosu od četiri centa bruto za akciju, odnosno 328,84 hiljade eura u ukupnom iznosu.

Uplatu staža čeka još 300 bivših radnika

Od oko 250 bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita koji su od 2009. godine, zbog nepovezanog staža, imali rješenja o privremenim penzijama većina njih je ovih dana dobila trajna rješenja.

Mimo pravila potrošili 7,9 miliona

Pet potrošačkih jedinica crnogorske vlade prekoračilo je u prošloj godini dozvoljenu potrošnju sredstava iz rezervi, u ukupnom iznosu od 7,89 miliona eura. Potrošnju sredstava iz budžetske rezerve naJviše je prekoračilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, koje je potrošilo 3,66 miliona, zatim Ministarstvo ekonomije (2,5 miliona), Ministarstvo zdravlja (1,5 miliona), Generalni sekretarijat Vlade (251,8 hiljada) i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (36,4 hiljade).

Pobjeda

Ministarstvo odobrilo rušenje Mimoze

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je početkom aprila rješenje kojim se Mimoza grupi dozvoljava rušenje istoimenog tivatskog hotela, saopštenoje iz Ministarstva.

Nova fabrika će biti završena do marta

U Novom duvanskom kombinatu Podgorica (NDKP) očekuju da će nova fabrika biti završena do marta naredne godine. Iz kompanije Zetagradnja očekuju da će NDKP napustiti prostorije starog Duvanskog kombinata u februaru.

Pet dama u konkurenciji za najuspješniju ženu

Proglašenje najuspješnije žene u Crnoj Gori i svečana dodjela Kliko nagrade održaće se 27. oktobra 2016. godine u hotelu ,,Hilton u Podgorici. Nagradaje ustanovljena 1972. godine u čast Madam Kliko, kojaje početkom 19. vijeka preuzela vinariju poznatu po proizvodnji šampanjca, a svake godine se dodjeljuje poslovnim ženama širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *