U čemu je tajna uspjeha Elona Muska

Dodajte komentar

Nakon teškog djetinjstva u Južnoj Africi, Elon Musk je uspeo da sazri u pametnog čovjeka, milijardera, veoma inovativnog preduzetnika, i priznajmo, pomalo čudnog lika. Između ostalog, osnivač je SpaceX-a, direktor u Tesla motorsu, i su-osnivač PayPal-a.

Evo šta mu je pomoglo da se izdvoji od svojih vršnjaka, piše sajt Inc.com:

1. Režim ishrane.
Musk prati dijetu koja skoro da isključuje ugljene hidrate. Ova dijeta nema baš najbolju reputaciju – neke dovodi do depresije. Ali istraživanja pokazuju da nakon što se mozak navikne da koristi ketone umjesto glukozu, može da radi efikasnije.

2. Čitanje.
Musk je odrastao čitajući i po dvije knjige na dan. Čitanje je navika koja aktivira maštu i kreativno razmišljanje. Poznato je da je jedna od njegovih omiljenih knjiga “Autostoperski vodič kroz galaksiju.”

3. Izoštreni fokus.
Musk može da isključi sve spoljne ometače pažnje kada je zadubljen u svoje misli. To je išlo toliko daleko da su ga roditelji vodili kod ljekara jer su sumnjali da je gluv. S obzirom da trenutno vodi nekoliko nevjerovatno ambicioznih projekata gigantiskih razmjera, “laserski” fokus je neophodan.

4. Beskonačna pozitivnost.
Milijarder je jednom rekao da bi prije bio “optimista koji griješi, nego pesimista koji je u pravu.” To objašnjava mnoge njegove postupke, kao na primjer, zašto je rizikovao svoje bogatstvo da drži “Teslu” na sigurnom tokom finansijske krize 2008. godine.

5. Pametan humor.
Čovjek koji na dnevnoj bazi donosi teške odluke koje utiču na mnoge ljudske živote, fan je “South Parka”.

6. Beskrajna radoznalost.
Musk stalno uči, i neprekidno pokazuje radoznalost oko toga kako stvari funkcionišu… Tako je bilo i u djetinjstvu, i to je ono što ga je vinulo u zvijezde.

7. Istrajnost.
Neki to nazivaju i “tunel vizijom”. Muskova odlučnost bila je njegov najbolji saveznik. Uprkos pritisku da pruži kratkoročne rezultate u svojim poduhvatima, Musk je bio odlučan da “gleda daleko u budućnost,” kako je i napisao u jednom skorijem postu.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *