Senić: Tužan sam što neki klijenti nijesu dočekali pravdu

Dodajte komentar

Predstavnik klijenata, Dragan Senić zadovoljan je odlukom parlamenta koji je danas jednoglasno usvojio izmjene i dopune Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure.

Klijentima koji su preplatili kredit, novac će biti vraćen. A obaveze glavnice su nakon usvajanja zakona smanjene za otprilike jednu trećinu.

Nakon višegodišnje agonije, 762 porodice u Crnoj Gori, nakon usvajanja Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure, su odahnule.

Moći će, kako kažu, ponovo normalno da žive i da vraćaju kreditne obaveze. Predstravnik klijenata ne krije zadovoljstvo jednoglasnim usvajanjem Zakona o svajcarcima.

Osjećam jedno zadovoljstrvo što je ispravljena jedna velika nepravda, koja je učinjena našim porodicama, da je jedan nezakoniti posao doveden u ravan da se tako nešto više ne ponovi. I pored zadovoljstva, danas osjećam i tugu što tu pravdu, nažalost, neki naši sugrađani nijesu dočekali“, rekao je Senić.

Klijentima koji su pretplatili kredite, na šalterima Adiko banke biće vraćen novac.

Što se tiče preplaćenih kredita, to je sad zakonom jasno definisano, tako da svi oni koji su, a ima negdje preko 100 tih partija, njima će biti vraćen novac. Vraća im Hipo Alpe Adria banka , a sada Adiko banka“, kazao je Senić.

Dug u “švajcarcima”, odnosno glavnica , nakon današnjeg glasanja u Skupštini , smanjuje se otprilike za jednu trećinu.

Prije par dana sam pogledao jedan kredit koji je iznosio po stanju na današnji dan, prije donošenja zakona, 23 hiljade eura. Kad je donešen zakon iznosio je 8 hiljada eura. Rata je bila 960 eura, a sad je 330 eura“, objašnjava Senić.

Veliku zahvalnost, osim predlagaču i poslanicima, iz udruženja klijenta upučuju i Javnom servisu, uz očekivanje da će, bez opstrukcija, primjena ovog dugo očekivanog zakona, početi za 60 dana.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *