Značajno uvođenje direktne avio linije Qatar airways-a ka Crnoj Gori

Dodajte komentar

Politička i ekonomska saradnja Crne Gore i Katara u uzlaznoj je putanji, ocijenili su ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i Rašid Al-Kavari, novoimenovani ambasador te zemlje.

Gvozdenović je kazao da postoje velike mogućnosti da se unaprijede privredne veze i otvore novi investicioni projekti između dvije zemlje, ističući značaj uvođenja direktne avio linije Qatar airways-a ka Crnoj Gori. Gvozdenović i Kavari su razgovarali o o aspektima i mogućnostima saradnje dvije zemlje u oblasti turizma i investicija, uz inteziviranje saradnje na osnovu potpisanog Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma između Vlade Crne Gore i Vlade Katara.

Sagovornici su istakli posebno zadovoljstvo zbog dinamike realizacije izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa Quatari Diar u opštini Tivat, te da će taj izuzetno vrijedan projekat biti dobar primjer ostalim investitorima za kvalitetno i profitabilno ulaganje u Crnu Goru.

“Postoje velike mogućnosti da se unaprijede privredne veze i otvore novi investicioni projekti između Crne Gore i Katara“, naglasio je Gvozdenović, ističući značaj uvođenja direktne avio linije Qatar airways-a ka Crnoj Gori.

Takođe, dodaje, namjera je da se olakša i produži vizni režim za državljane Katara, koji trenutno važi za period od aprila do oktobra, kako bi našu zemlju posjetio što veći broj turista iz te zemlje.

Katarski ambasador je izrazio uvjerenje da će tokom njegovog diplomatskog mandata biti ostvaren veliki napredak u političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji dviju zemalja, te najavio dolazak privrednika iz Katara u martu naredne godine.

Takođe, uputio je poziv crnogorskim privrednicima da se aktivnije uključe u brojne infrastrukturne projekte u susret Svjetskom prvenstvu u fudbalu, koje će se održati 2022. godine u ovoj zemlji, a po prvi put na Bliskom istoku.

Sagovornici su, na kraju, izrazili očekivanja da će se i dalje nastaviti dobra i intenzivna saradnja između Katar i Crne Gore na svim poljima, a u interesu dvije prijateljske zemlje.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *