Svijet pod hitno da nađe nove izvore ekonomskog rasta

Dodajte komentar

Kineski predsjednik Sji Ðinping rekao je na sastanku lidera Grupe 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G20) u Turskoj da svijet pod hitno mora pronaći nove izvore ekonomskog rasta, javila je kineska novinska agencija Sinhua.

„Uprkos okončanju globalne finansijske krize, svijet je iskusio veoma slab ekonomski oporavak“, izjavio je Sji, dodajući da više mora da bude urađeno kako bi se osigurala nova era globalnog prosperiteta.

Prema riječima Sjia, napredak na planu reformisanja načina upavljanja globalnom ekonomijom je spor, zbog čega svijet treba da radi zajedno kako bi ostvario međunarodnu ekonomsku saradnju i razvoj, prenosi Rojters.

U zajedničkom saopštenju, objavljenom po okončanju dvodnevnog samita u turskom odmaralištu Antaliji, lideri 20 najvećih svjetskih ekonomija su saopštili da ostaju posvećeni planiranom podizanju zajedničkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za dodatnih 2,0 odsto do 2018. godine, uprkos tome što je privredni rast neujednačen i slabiji od očekivanog širom svijeta, navodi britanska agencija.

Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *