Rusija postaje `imuna` na sankcije

Dodajte komentar

Ruska ekonomija bilježi blagi oporavak od pada koji je doživjela usled sankcija Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Ruska ekonomija bilježi blagi oporavak od pada koji je doživjela usljed sankcija. Kako tvrdi televizija Russia Today, fluktuacija rublje je smanjena, što je uticalo povratak investitora na tržište.

Investitori širom svijeta navodno su optimistični kada je riječ o ruskim korporacijama, pošto se ekonomska situacija u Rusiji popravlja, piše analitičar Bloomberga Matthew Winkler.

Winkler navodi da su 50 ruskih akcija u ”MICEX” (Moskovska berza hartija od vrijednosti) skočile za 11,9 odsto ove godine, što je bolje nego bilo koje sjevernoameričko tržište. To, po njemu, predstavlja jasan znak da se vraća povjerenje u rusko tržište.

Ruske kompanije su profitabilnije ako se gleda njihova Ebitda margina (zarade prije poreza, deviznog kursa i amortizacije), u odnosu na ostatak MSCI tržišnog indeksa.

Russia Today prenosi da 78 odsto kompanija koje su u okviru ”MICEX”, imaju ostvaruju veći profit u odnosu na konkurenciju širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *