Saxo Banka očuvala svoje i pozicije svojih klijenata uprkos rastu švajcarskog franka

Dodajte komentar

Saxo Banka, glavna Danska online kompanija za trgovanje imovinom i investicije, očekuje značajan priliv novih klijenata kao posljedicu jučerašnjih značajnih promjena švajcarske valute.

Steen Blaafalk, Glavni šef za finansije i rizik poslovanja Saxo Bank A/S, je rekao za portal Bankar.me:

“ Jutros smo uočili značajan porast novih klijenata koji prebaciju račune od drugih brokera kod nas nakon što je situacija u Švajcarskoj uticala na ostale igrače”

Saxo Banka je u globalu pretrpjela beznačajne gubitke – iako je usljed promjene švajcarske valute jedan broj klijenta izgubio novac u jučerašnjim kretanjima, dok su drugi profitirali.

“Tim specijalista Saxo Banke je radio do kasno u noć kako bi riješio situaciju klijenata koji su izgubili novac usljed promjene švajcarske valute tj. sa klijentima koje je ova situacija pogodila.”, rekao je Blaafalk.

“Likvidnost na tržištu gotovo da nije ni postojala usljed objave SNB i naš tim je morao da obezbijedi i verifikuje da će svi nalozi i zahtjevi za sprovođenje biti izvršeni po pouzdanoj cijeni. Za neke klijente to je značilo da su njihove pozicije ugrožene. Zbog promjene švajcarskog franka, osjetili smo značajan broj gubitaka u nekoliko minuta. Usljed male likvidnosti tržišta uslijedio je značajan jaz u cijenama. Ipak, naši izvršitelji naloga su sve transakcije realizovali u fer i nepristrasnom maniru”, zaključio je Blaafalk.

O Saxo Banci

Saxo banka je vodeća kompanija za online trgovinu imovinom i investicije, koja privatnim investitorima i institucijama nudi kompletan alat za trgovinu I investicionu strategiju. Saxo Bank je licencirana evropska banka koja je pod nadzorom Danske FSA i omogućava klijentima trgovinu hartijama od vrijednosti: FX, CFD, ETFs, akcije, fjučerse, opcije i druge derivate, preko tri specijalizovane i potpuno integrisane platforme za trgovinu: SaxoWebTrader, SaxoTrader i SaxoTrader app. Saxo Bank Group sa sjedištem u Kopenhagenu je osnovana 1992. godine. Predstavništva banke se nalaze u 25 zemalja širom Evrope, Azije, Bliskog Istoka, Latinske Amerike, Afrike i Australije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *