10 najbesmislenijih ideja za posao – koje su donijele milione

Dodajte komentar

Na globalnom tržištu ne postoje glupe ideje. Svaka ideja koja vodi do projekta ima svojeg kupca. Nadamo se da ćete čitajući slijedeće redove pustiti svojoj mašti na volju te pronaći pravi način kako do miliona. Ovo su neke od najneobičnijih i besmislenih ideja za posao, ikad.

1. Million Dollar Homepage

Prodati 1.000.000 pixela za cijenu od jednog dolara svaki. To je definitivno najgluplja ideja do koje je neko došao kako bi se obogatio, no 24-godišnji Alex nije tako mislio. Sada je milioner.

2. PickyDomains

Unajmiti nekoga da smisli najbolje moguće ime domena? Kako to funkcioniše? Nakon što ste kao klijent deponovali 50 dolara na rok od 30 dana redovno u tom periodu dobijate listu raspoloživih izmišljenih domena. U slučaju da naletite na neku koja vam odgovara prijavite odabrani domen. Od vaših 50 dolara polovinu dobija autor, polovinu servis. U slučaju da ne pronađete odgovarajući domen u roku od 30 dana novac vam se vraća.

3. Doggles

Kreirati naočare za pse i prodavati ih putem weba globalno? Glupo? Da, naravno, izuzetno glupo. Prošle godine firma je prijavila oko 2,3 miliona dolara zarade.

4. LaserMonks

Podružnica Cisterijanske crkve, Gospe od proljeća, gdje se u brdima Monroe County, 130 km daleko od Madisona nalazi osam sveštenika. Da, pravi sveštenici pune vaše ketridže, ribone, laserske tonere. U 2005. godini zarada je iznosila 2,6 miliona dolara.

5. AntennaBalls

Prodajmo loptice za auto antenu putem weba. Totalna glupost? Od toga se definitivno ne možeš obogatiti. No, Jason Wall je to započeo. I uspio. Danas je milioner.

6. FitDeck

Kreirajte karte na kojima se nalaze primjeri sa vježbama i prodajte ih on-line za 19 dolara. Zvuči grozno. No, bivši marinac i instruktor fitnesa Phil Black je prošle godine prijavio 4,7 miliona dolara zarade.

7. PositivesDating.Com

Da li bi željeli ići na sastanak sa  HIV pozitivnom osobom? Paul Graves i Brandon Koechlin su pretpostavili da neko i želi, pa su kreirali sajt za sastanke za HIV pozitivne osobe. Zarada je u 2006. iznosila 110.000 dolara, 2007. trostruko više, za 2009. prijavili su oko pola miliona dolara zarade. Ukupno imaju više od 50.000 članova.

8. Designer Diaper Bags

34 godine stara Christie je bila prilično umorna od nošenja pelena za svoje trojke. Zaželjela se rješenja koje bi bilo moderno, lijepo, kompaktno te je 2004. godine sjela za sto sa svojim suprugom Marcusom koji joj je pomogao dizajnirati vrećicu koja je bila dovoljno velika da u nju stane više komada pelena za putovanja. Sa prijavljenom zaradom od „samo“ 180.000 dolara u 2005. godini danas proizvode vrećice u 22 razna stila, dostupnih putem weba ili u 120 butika širom svijeta.

9. SantaMail

Dobro, ovo stvarno zvuči kao izvrsna ideja. Prijavite poštansku adresu na Sjevernom polu, pretvarajte se da ste Djed Mraz i naplatite 10 dolara za svako pismo koje pošaljete djeci. Byron Reese je poslao preko 200.000 pisama otkad je započeo business početkom 2001. godine, što ga je učinilo nekoliko miliona dolara bogatijim.

10. Lucky Wishbone Co.

Lažne kosti za želju. Kome u svijetu trebaju lažne plastične kokošje kosti za sreću? Očito mnogim ljudima. Sa proizvodnjom od 30.000 komada dnevno Ken Ahroni, osnivač kompanije, prijavio je dobit od 1,1 miliona dolara u 2006. godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *