BlackBerry je preživio, a sada razmišlja i o rastu

Dodajte komentar

Stvari nisu tako dobro izgledale prošle godine za kompaniju BlackBerry.  U jednom trenutku, kompanija je odlučila da je vrijeme za prodaju, ali je zainteresovanih kupaca bilo malo. Krajem prošle godine, kompanija je dobila pomoć u vidu milijardu dolara u kešu, što je dovelo i do promjena u vrhu menadžmenta.

Na čelo kanadske kompanije došao je Džon Čen, koji je od BlackBerry-ja napravio čudo, stabilizovao je kompaniju, a sada se već razmišlja i o rastu.

Upravo je ovo i cilj koji je Čen imao na umu kada je preuzeo kormilo nad BlackBerry-jem u novembru prošle godine. Prvi korak je bio stopiranje gubitaka, a potom pronalaženje niše u kojoj će kompanija ostati relevantna, bez potrebe žrtvovanja poslovanja sa hardverom.

Ranije ove godine, BlackBerry je već imao iznenađujuće profitabilno tromjesečje. Nova linija uređaja je postigla relativno dobar uspjeh, jer se BlackBerry Passport rasprodao na velikom broju tržišta. U intervjuu za Rojters, Džon Čen je izjavio: ” BlackBerry je preživio, sada možemo da razmišljamo o rastu kompanije”.

Očekuje se da će 2016. godina biti prva u kojoj će biti ostvaren profit, a Čen ističe da jednom kada BlackBerry uđe u zelenu zonu, više nikada ne želi da vidi da kompanija gubi novac. Kada je plan u vezi sa uređajima kompanije za narednu godinu u pitanju, planiraju se poboljšanja za Passport i Classic modele, kao i za BlackBerry Z3, koji je dobro prošao na tržištima u razvoju. U planu je i novi uređaj, ali za sada o njemu nema informacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *