Avioni Montenegro Airlinesa postali leteći bilbordi

Dodajte komentar

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines MA koja kuburi sa gubicima, našla je novi način zarade korišćenje svojih vazduhoplova kao letećih reklamnih platformi.

Tako je svih šest operativnih aviona u floti, uključujući i najnoviji “embraer E-190“ koji je iz fabrike u Brazilu stigao prije nekoliko sedmica, sa obje strane prednjeg dijela trupa, ispod imena kompanije dobio i velike reklame za kompleks Dukley Gardens (Dukljanski vrtovi) na Zavali u Budvi, prenose Vijesti.

Portparol MA Nenad Marković je rekao da je brendiranje aviona nacionalne kompanije logom Dukley Gardensa način da MA ostvari dodatni prihod po osnovu marketinga.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Ovo je praksa brojnih nacionalnih aviokompanija. Na avionima Austrian Airlinesa, Alitalie, Adria Airwasa i mnogih drugih, možete naći logoe brojnih kompanija koje su se odlučile da promovišu svoj brend na ovaj način”, ističe Marković.

Prema njegovim riječima, kompanija Dukley Gardens je pronašla svoj interes u dijelu koji se odnosi na zakup reklamnog prostora na avionima i odlučila se na ovaj vid promocije svog brenda”

Marković nije rekao pod kojim je finansijskim uslovima MA ušao u ovo reklamiranje, ističući samo da je “riječ o odličnom finansijskom aranžmanu na obostranu korist”.

“Nije samo pomenuta kompanija prepoznala nacionalnog avioprevoznika kao dobrog marketinškog partnera. Tu je još i firma ‘Soho Hotels’, koja je brendirala stočiće u svim avionima. Takođe, imponuje da su i ostale velike kompanije koje su uložile kapital u Crnu Goru i dovode veliki broj turista, zainteresovane za zakup našeg oglasnog prostora, ne samo kada je brendiranje aviona u pitanju već i kada govorimo o našem novom časopisu Inflight Luxury”, napominje Marković.

On je dodao da su reklamni natpisi na oplati aviona MA rađeni specijalnom folijom koja se lako skida.

“Nakon njihovog uklanjanja nije potrebno farbanje aviona. Cijena samog postavljanja i uklanjanja naljepnica je simbolična”, kazao je on.

MA je prošlu godinu završio sa gubitkom od preko 3,8, a kompanija ukupno duguje oko 68 miliona eura.

teks i foto: ND Vijesti/vijesti.me/CDM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *