Srbija: Već dogodine remont barske pruge

Dodajte komentar

Generalni direktor Željeznica Srbije Dragoljub Simonović najavio je da će to preduzeće “već iduće godine” početi remont pruge Beograd-Bar.

“Nakon završetka remonta, pruga će imati veće osovinsko opterećenje, što će omogućiti veće brzine i prohodnost i doprinijeti kvalitetnijem pružanju transportnih usluga”, rekao je Simonović, navodi se u saopštenju iz ŽS.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Simonović je to rekao tokom razgovora s predsatavnicima kompanije “Global Ports Holding” – većinskog vlasnika “Kontejnerskih terminala i generalnih tereta” u Luci Bar, i s pomoćnikom ministra za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore i vršiocem dužnosti direktora Direktorata za željeznički saobraćaj Rešadom Nuhodžićem.

“Saradnja ‘Železnica Srbije’ sa Global Portsom kao i s dosadašnjim partnerima iz Crne Gore dolazi u trenutku kada Željeznice Srbije pripremaju bolje uslove za kvalitetniji i bezbjedniji transport. Ovo je naš prvi susret koji će nam pomoći da se bolje upoznamo sa zahtjevima partnera iz Crne Gore. Cilj nam je da prevezemo više robe, u kraćem roku i što povoljnije”, rekao je Simonović.

Direktor Željeznica Srbije je predložio da crnogorska strana iskaže potrebe za tipovima vagona, kako bi se srpske željeznice pripremile za prevoz.

Predstavnik Global Ports holdinga je rekao da je cilj da Luka Bar postane glavna u regionu i jedna od značajnih karika u logističkom lancu.

“Željeznički prevoz je najbolji za intermodalni saobraćaj jer je jeftiniji, brži i ekološki bolji od kamionskog. Upravo zbog toga smo investirali u Luku Bar, jer je povezana željezničkim saobraćajem. Ukoliko se zajednički uključimo u posao, možemo poboljšati ekonomiju regiona”, rekao je Ajhan Paksoj iz “Global Ports Holdinga”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *