Na pomolu veliki farmaceutski dil u Aziji

Dodajte komentar

Farmaceutska indijska kompanija Sun Pharmaceutical kupiće Ranbaxy Laboratories za 3,2 milijarde dolara i tako će postati peti najveći svjetski proizvođač generičkih lekova u svijetu.

Indija proizvodi 20 odsto generičkih lekova u svijetu, ali farmaceutskoj industriji te zemlje nedostaje nadzor posebno kontrola kvalteta proizvoda, prenio je Rojters.

Sporazum predviđa da akcionari Ranbaxy Laboratories dobiju 0,8 akcije Suna za svaku kupljenu akciju. Vrijednost akcije u transakciji je 457 rupija. Vrijednost akcije Ranbaxy na Bombajskoj berzi su porasle 32,6 odsto.

Američka filijala multinacionalne indijske farmaceutske kompanije Ranbaxy Laboratories prošle godine je kažnjena sa 500 miliona dolara zbog prodaje falsifikovanih ljekova i federalnih regulatora.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Filijala kompanije Ranbaxy Laboratories Limited priznala je krivicu po optužnici da je prodavala nečiste ljekove napravljene na dva mjesta za proizvodnju u Indiji.

Među falsifikovanim ljekovima bile su generičke verzije antibiotika i drugih ljekova za liječenje težih slučajeva akni, epilepsije i nervnih oboljenja.

Nije poznato da li su ljekovi, čiji su se jačina, čistoća ili kvalitet razlikovali od specifikacija, izazvali neke zdravstvene probleme.

Japanska grupacija Daiichi Sankyo kontroliše 63,4 odsto kapitala Ranbaxy Laboratories.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *