Počeli Dani bankarstva u Kolašinu

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić danas je u Kolašinu svečano otvorio dvodnevnu konferenciju “Dani bankarstva“. Guverner Dakić je studentima Ekonomskog fakulteta održao predavnja ne temu “Pregled bankarskog sektora u Crnoj Gori“.

Direktor sektora podrške i organizacije Hipotekarna Banka Nikola Milović imao je predavanje na temu „Osnivanje i organizacija komercijalne banke”, dok je direktor sektora za strategiju i marketing u banci Societe Generale Vladan Rakonjac održao predavanje na temu “Prezentacija sektora Strateski marketing i advertajzing, na primjeru Societe Generale banke“.

Prof. dr Saša Popović i mr Ristan Stijepović, doktorant na Ekonomskom fakultetu imali su predavanje na temu “Finansijsko restruktuiranje duga u Crnoj Gori“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Tokom dvodnevnog trajanja Konferencije i dvije tribine studenti će se upoznati sa modelima poslovanja crnogorskih banaka, različitih sektora unutar pojedinačnih bankarskih sistema, a biće u prilici i da čuju iskustva menadžera najuspješnijih među njima“, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta.

Pored navedenih tema studenti ekonomije moći će tokom drugog dana konferencije da čuju kakvo je stanje u crnogorskom finansijskom sistemu, uticaju  i to direktno od nosilaca ekonomske politike u našoj zemlji.

Teme sjutrašnje konferencije su “Zaštita depozita – doprinos finansijskoj stabilnosti“, „Udruženje kao glas banaka u Crnoj Gori“, “Uticaj stranih direktnih investicija na makroekonomske varijable“ i “Sigurnost internet bankarstva“.

Organizator prve konferencije „Dani bankarstva“ je Savez studenata Ekonomskog fakulteta SSEF, uz podršku Ekonomskog fakulteta i organizacija, institucija, privrednih subjekata povezanih sa finansijskim sektorom crnogorske privrede.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *