Damen pripremio dugoročni plan razvoja brodogradilišta Bijela

Dodajte komentar

Predstavnici kompanije Damen iz Holandije, koja je zainteresovana za privatizaciju Jadranskog brodogradilišta Bijela, danas su predsjednika Opštine Herceg Novi Dejana Mandića upoznali sa programom dugoročnog razvoja brodogradilišta.

U sklopu posjete Crnoj Gori, predstavnici ove kompanije su obavili razgovore sa menandžentom brodogradilišta, kao i sa predstavnicima Sindiakta, prenosi Radio Jadran.

Oni su ovom prilikom željeli da predstave kompaniju, u sklopu čije grupacije radi više od 40 brodogradilišta širom svijeta, koja pokriva komercijalni i jahting program.

Takođe su istakli da su veoma zainteresovani da učestvuju u privatizaciji brodogradilišta i da su u sklopu svoje ponude veoma ozbiljno i pripremljeni za to.

Sastanku su, ispred holandske kompanije, prisustvovali Hennie den Toom i Eel Kant.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Rok za dostavljanje dokuemnata za kvalifikaciju na javnom tender za prodaju 61,5749 odsto kapitala akcionarskog društva Jadransko brodogradilište A.D. Bijela, istekao 17. februara.

U skladu sa pravilima i uslovima tendera, u predviđenom roku, pristigla je dokumentacija i kompanija Fincantieri S.p.A, Italija Damen Shipyards Group, Holandija i Konzorcijum, Blotraco Shipping Ltd Kipar, roman Denkovych i UAB Litana ir KO Litvanija.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda na tenderu je 15. april do 12 časova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *