Rudari dali rok vladi

Dodajte komentar

Nikšićki rudari dali su vlasti ultimatum da im do utorka naredne sedmice riješi problem uplate radnog staža od juna 2009. godine, pa do uvođenja stečaja.

Rudari poručuju da će u protivnom pred zgradu vlade doći sa mehanizacijom. Oni traže da nadležni nađu način da im povežu radni staž i isplate socijalni program.

Predsjednik Sindikata Ilija Đilas, rekao je da će Ministarstvu ekonomije ponovo poslati zahtjeve u kojima traže povezivanje radnog staža od juna 2009. godine do uvođenja stečaja, obračunatog po punim platama, isplatu dugovanja i socijalni program.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Raspisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i zahtijevamo da bude uposleno svih 312 radnika, koji bi bili zaštićeni Kolektivnim ugovorom, ne lošijim od ranije važećeg. Prema našim saznanjima, rade se projekcije za zapošljavanje radnika neophodnih za proizvodnju rude od 200 hiljada tona, što nećemo dozvoliti”, rekao je Đilas.

On je naveo da su im predstavnici Ministarstva ekonomije saopštili da će im povezati staž, ako radnici dozvole da država bude u prvom isplatnom redu, što je za zaposlene neprihvatljivo.

Prema rečima Đilasa, proizvodnja u Boksitima neće biti obustavljana do 11. marta.

Predstavnik radnika, Miomir Čolaković, kazao je da 270 zaposlenih nije riješilo stambeno pitanje i podsjetio da je na Samostalni sindikat uknjiženo oko 19 hiljada kvadrata zemljišta, koje će im pomoći u rješavanju tog pitanja.

On je rekao da su radnici postavili rok do utorka da se riješi problem, u suprotnom “selimo Rudnik boksita u Podgoricu”, javile su TV Vijesti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *