Francuske kompanije zainteresovane za Sloveniju

Dodajte komentar

Konferencija investitora u Parizu posvećena promovisanju Slovenije kao destinacije za francuske investicije urodila je plodom, budući da su francuske kompanije pokazale veliko interesovanje za ulaganje, nadmašivši očekivanja Slovenaca.

Konferencija je organizovana u okviru zvanične posjete slovenačke premijerke Alenke Bratušek Parizu uz učešće desetak direktora velikih francuskih preduzeća iz oblasti infrastrukture, transporta, građevinarstva, energetike i odbrane, prenosi slovenačka agencija STA.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Interesovanje francuskih firmi za investiranje u Sloveniju je veliko, izjavio je predstavnik organizacije poslovadaca Medef, Šarl Paradi, ne ulazeći u detalje.

Paradi je, ipak, spomenuo da su neke kompanije zainteresovane za operatera Aerodroma Ljubljana i kompaniju za autoputeve DARS.

Bratušek je navela da konferencija predstavlja važan korak u saradnji Slovenije i Francuske, dodajući da će Ljubljana sprovesti privatizaciju putem transparentnih javnih tendera, pri čemu će prednost imati strateški ulagači kojima je cilj dugoročno prisustvo na slovenačkom tržištu.

Predsjednik slovenačke agencije za promociju investicija Spirit, Boštjan Skalar, rekao je da je veoma zadovoljan konferencijom.

Premijerka je prije dvije nedjelje prisustvovala sličnom događaju u Diseldorfu, u okviru napora da se privuku strani investitori u Sloveniju, koja trenutno pokušava da privatizuje 13 kompanija, dok su dvije firme sa liste prioriteta već prodate. Capital

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *