Dojče banka: Kazna EU unaprijed uračunata u rezervama

Dodajte komentar

Najveća banka u Njemačkoj, Dojče banka, koju je Evropska unija oštro kaznila zbog učešća u kartelu koji je namještao kamatne stope, navodi da je već odvojila novac za kaznu i odbila ga od svojih rezervi.

Dojče banka jedna je od finansijskih institucija koje je EU kaznila sa rekordnih 1,7 milijardi evra zbog manipulisanja međubankarskim kamatnim stopama Euribor i Tibor, prenosi agencija Frans pres.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njemačka banka je zbog učešća u namještanju obje stope kažnjena sa ukupno 725 miliona eura. „Ta suma je unaprijed uračunata u naše rezerve, pa neće biti potrebno odvajanje dodatnih sredstava u to ime“, navodi banka, dodajući da je visok iznos koju mora da plati odraz njenog visokog udjela na tržištima uključenim u istragu.

Izvršni direktori Dojče banke Jirgen Fičen i Anšu Jain navode da je kazna važan korak u naporima da se riješe pravna pitanja u vezi sa poslovanjem banke. „Praksa koja je postojala među pojedincima u banci u izričitoj je suprotnosti sa vrijednostima i uvjerenjima Dojče banke i veoma je važno da se osigura da se takvo ponašanje ne ponovi“, napomenuli su oni. Capital

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *