EPCG spema isključenja za neredovne platiše

Dodajte komentar

Oko 192.000 potrošača koji trenutno imaju dug za električnu energiju moglo bi ostati u mraku, jer iz Elektroprivrede Crne Gore, kako su saopštili za “Pobjedu”, spremaju isključenja sa mreže. Po trenutno važećoj proceduri EPCG , kako kažu, sa mreže se isključuju sva domaćinstva koja imaju dug veći od 300 eura. Zbog domaćinstava koja drže dug ispod 300 eura, a redovno plaćaju tekuće račune, u Elektroprivredi razmišljaju o uspostavljanju drugih kriterijuma za isključenjem.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ranijim dužnicima kojih je bilo ukupno 190.000, priključilo se još njih 2.000, nakon 30. novembra kada je istekao rok za izmirivanje obaveza preuzetih iz protokola o plaćanju duga na mjesečne rate od po 20 eura, piše list.

Akciji „Podijelimo teret“, koja je omogućavala potrošačima da svoj dug za električnu energiju izmire na mjesečne rate od po 20 eura priključilo se oko 18.500 domaćinstava.

„Zaključno sa 30. novembrom svoje obaveze po protokolu ispunilo je 16.400 potrošača, dok 2.100 njih to nije uradilo“, saopšteno je iz EPCG.

Akcija „Podijelimo teret“ započeta je u maju, a završena u oktobru i kako su saopštili iz EPCG neće biti nastavljana.

Tih 2.100 potrošača biće, kako su pojasnili iz EPCG, tretirani kao i svi ostali koji imaju dug za električnu energiju.

„To znači isključenje sa mreže ili potpisivanje klasičnog protokola koji podrazumijeva 30 odsto učešća i ostatak duga na najviše 18 rata. Ovi potrošači više neće moći potpisati protokol po uslovima iz akcije „Podijelimo teret“. EPCG svakodnevno vrši isključivanje potrošača kod kojih su se za to stekli uslovi, a ova grupa potrošača neće biti isključivana u nikakvoj posebnoj akciji“, saopšteno je iz EPCG.

Po trenutno važećoj proceduri EPCG , kako kažu, sa mreže se isključuju sva domaćinstva koja imaju dug veći od 300 eura. Zbog domaćinstava koja drže dug ispod 300 eura, a redovno plaćaju tekuće račune, u Elektroprivredi razmišljaju o uspostavljanju drugih kriterijuma za isključenjem.

„Uskoro će se pristupiti promjenama procedura u smislu da će biti uspostavljen drugi kriterijum isključenja, sličan onome koji imaju i druga preduzeća koji nude usluge ovog tipa, npr. dvije neplaćene fakture (bez obzira na njihov iznos)“, poručili su iz EPCG, navodi se u Pobjedi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *