GOSPIĆ: Za sada bez ponuda za Ski centar Durmitor

Dodajte komentar

Ponuda za kupovinu Ski centra Durmitor, koji je raspisala stečajna uprava, za sada nema, a mogu se dostavljati do 12. decembra. U pitanju je osmi pokušaj prodaje žabljačkog hotela „Durmitor“ sa bungalovima i zemljištem, a cijena je tri miliona eura. Stečajni upravnik Čedo Gospić kaže za Portal Analitika da je cijena niža jer tržište određuje cijenu, a ona je, u odnosu na prvi oglas prepolovljena, jer je Ski centar tada nuđen za 6 550 000 eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sedmo javno nadmetanje za prodaju imovine Ski centra Durmitor, na koje su se ponude mogle dostavljati do 25. oktobra, propalo je jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Hotel Durmitor sa zemljištem i 13 bungalova tada je bio ponuđen po početnoj cijeni od 3,2 miliona eura.

Gospić kaže za naš portal da zainteresovanih ponuđača još nema, ali ima još vremena i oni koji su zainteresovani da kupe hotel „Durmitor“, koji je smješten na najatraktivnijem mjestu na Žabljaku, ponude mogu dostaviti do 12. decembra, kaže Gospić.

„Radi se o klasičnom stečaju gdje mora doći do prodaje imovine, a dalje poteze ću raditi u koordinaciji sa stečajnim sudijom Privrednog suda u Bijelom polju“, kaže stečajni upravnik Ski centra Durmitor.

Do prodaje, kaže, mora doći, a tržište je to koje određuje cijenu.

„Treba sačekati ovu prodaju, možda će se neko javiti., a 25. decembra će biti otvaranje ponuda“, ističe Gospić.

Upitan kakve obaveze ima kupac Ski centra kada su u pitanju zaposleni, on naglašava da kao stečajni upravnik brine o zaposlenima.

„Neću dozvoliti da ulica rješava probleme kao što vidimo da se dešava u drugim firmama u stečaju. To svakako neću dozvoliti. Do sad je pitanja radnika korektno rješavano. Kada je prodato skijalište novi vlasnik je preuzeo sedam radnika, ostalo je još šest radnika i njih će preuzeti kupac Ski centra Durmitor“, kaže naš sagovornik.

Na pitanje ima li smisla više spuštati cijenu jer je ona sada svega tri miliona eura za jedno od najatraktivnijih mijesta na Žabljaku, stečajni upravnik kaže da je tržište to koje određuje cijenu.

Stečajna uprava potencijalnim kupcima nudi hotel “Durmitor” ukupne površine od 2,37 hiljada kvadratnih metara, zemljište od 36,75 hiljada metara kvadratnih, kao i tri tipa bungalova.

Hotel Durmitor ima suteren površine 660 metara kvadratnih, prizemlje od 707 kvadrata, prvi i drugi sprat od 694 kvadrata i potkrovlje od 313 kvadrata.

Na prodaju je osam većih bungalova čija je površina od 54 do 61 kvadratni metar, četiri manja od po 36 kvadrata, i jedan vanstandardni od osam kvadrata.

Na prethodniih sedam oglasa nije se javio nijedan kupac, a početna vrijednost je opadala, tako da je od prvog oglasa, kada je bila 6,55 miliona eura, sada pala na 3 miliona. Hoće li neko po ovoj cijeni kupiti Žabljački hotel koji se nalazi na najljepšem mjestu, uz sam put koji vodi prema Crnom jezeru, znaće se uskoro. Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *