Ukida se taksa na električna brojila, ostaje na mobilne i kablovsku TV

Dodajte komentar

Ukoliko fiskalne mjere podrži i Parlament, od sljedeće godine ukida se samo taksa od eura na električna brojila, krizni porez ostaje još godinu, dok smanjenja plata u javnom sektoru neće biti – prenosi radio Antena M.

Iako nerado, ministarstvo finansija prinuđeno je da i u narednoj godini sprovodi mjere fiskalne konsolidacije, kako bi rashode i prihode izjednačili. Za početak dobra vijest, u 2014. najvjerovatnije ćemo odvajati euro manje -poručio je resorni ministar Radoje Žugić.

“Naš stav je da se ukine taksa na električna brojila, a da taksa na mobilne telefone, kablovsku televiziju i pušačke zone, koja će se formulisati po modelu obaveznosti za poreske obveznike, ostane još godinu. ”

Dobro se piše i zaposlenima u javnom sektoru.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Neće se zarade smanjivati već će se uključiti veći stepen pravednosti i objektivnosti kod zarada u javnom sektoru i one će dominantno zavisiti od makroekonomskih i fiskalnih parametara, prije svega od nivoa deficita i javnog duga.”

Ipak, oporezivanje plata fizičkih lica i dalje ostaje-jer drugačije ne može-poručuje  Žugić.

“Predložićemo i Vladi i Parlamentu da krizni porez ostane još godinu, a da se nakon toga zadrži konzistentnost u vođenju fiskalne politike.”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *