Raspisan 12. tender za prodaju imovine HTP Onogošt

Dodajte komentar

Stečajna uprava nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća „Onogošt“ raspisala je 12. tender za prodaju hotela „Onogošt“ i „Teuta“, kao i kafane „Šavnik“ po početnoj cijeni od 12 miliona eura, što je 200.000 više nego na prethodnom nadmetanju.

Hotel „Onogošt“ u Nikšiću ponuđen je po početnoj cijeni od četiri miliona eura, koliko i na prošlom tenderu, „Teuta“ u Risnu za osam miliona ili 200.000 više, a kafana „Šavnik“ za osam hiljada eura.

Stečajni upravnik „Onogošta“ Dragan Smolović kazao je da je cijena veća zbog interesovanja dosta ozbiljnih investitora, prenosi Pobjeda.

– Cijena ne može stalno padati. Treba malo uozbiljiti postupak. Imao sam desetak ozbiljnih razgovora sa domaćim i stranim investitorima. Morali smo da stavimo do znanja i zvanično i javno da je ovo cijena ispod koje ne bi trebalo i ne može da se ide – kazao je Smolović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Za učešće na novom javnom nadmetanju zainteresovani mogu da se prijave do 9. decembra, uz obavezno dostavljanje dokaza o uplaćenom depozitu od deset odsto. Javno nadmetanje biće održano 12. decembra u devet sati u prostorijama podgoričkog Privrednog suda.

U HTP „Onogošt“ klasični stečaj uveden je 23. marta prošle godine, a hotel u Nikšiću zatvoren nakon 57 godina. Na birou rada završilo je svih 82 stalno uposlenih u preduzeću. Njima je isplaćeno po 5,6 hiljada eura socijalnog programa, koje je obezbijedilaVlada. Hotel „Nikšić“ u Sutomoru prodat je na ranijem javnom  nadmetanju podgoričkom preduzeću „Sato“ za 2,3 miliona eura. Od tog novca radnicima je podijeljeno oko 480.000 eura ćime su podmirena sva njihova potraživanja – 11 plata, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *