Eksproprijacija ključna za izgradnju na Luštici

Dodajte komentar

Vlada je obavezna da izvrši eksproprijaciju svih parcela u okviru kamenoloma na poluostrva Luštica, navodi se Predlogu protokola o datumu stupanja na snagu ugovora o zakupu i izgradnji na tom lokalitetu, koji je juče usvojila Vlada. 

– Protokolom se predviđa obaveza Vlade da izvrši eksproprijaciju zemljišta kamenoloma u roku od 24 mjeseca od datuma potpisivanja potpisivanja protokola –  navodi se u Vladinom dokumentu.

Predstavnici Vlade, opštine Tivat i egipatske kompanije Oraskom potpisali su 2009. Ugovor o prodaji 90 odsto akcija preduzeća Luštica divelopment i valorizaciji skoro sedam miliona kvadrata tivatskog poluostrva Luštica.

– Ugovorne strane potvrđuju da je kamenolom od kritične važnosti za izvršenje i završetak izgradnje projekta Luštica bej i da bi svako odlaganje  početka radova koji se odnose na kamenolom moglo imati negativan uticaj na razvoj cjelokupnog projekta – kaže se u dokumentu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Projekat Luštica bej, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od milijardu eura, realizuje kompanija Luštica divelopment.

Tivatska kompanija do sada je investirala više od 30 miliona eura u projekat Luštica bej. Projekat predviđa izgradnju preko 1500 stanova, sedam hotela sa ukupno 1.200 soba, dvije marine sa 170 vezova za jahte, golf teren sa 18 rupa i gradske objekte, uključujući butike, restorane, kafe-barove, školu i bolnicu.

Luštica divelopment je osnovana 2008. godine, kao džoint venčr između švajcarskog Oraskom divelopmenta koji ima 90 odsto i Vlade Crne Gore sa deset odsto.

Luštica divelopment organizovaće u ponedjeljak svečanost na kojoj će biti ozvaničen početak građevinskih radova u marini Luštica bej u Tivtu. Svečanosti će, kako je saopšteno, prisustvovati predsjednik Oraskoma Samih Saviris i premijer Milo Đukanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *