Hoće li PlayStation 4 donijeti profit?

Dodajte komentar

PlayStation 4 će u početku praviti gubitke za Sony sa svakom prodatom next-gen konzolom. Vijest o očekivanom gubitku kompanije Sony je otkrio Masajasu Ito u nedavnom intervjuu za Eurogamer. Sony očekuje da će prosječni kupac potrošiti dodatni novac na igre i PlayStation Plus članstvo i tako ublažiti gubitke generisane konzolom.

Ito ističe da ako igrači i ne kupe dodatne stvari prilikom lansiranja nove konzole, PlayStation 4 će početi genersati profit mnogo prije od svog prethodnika čiji su troškovi proizvodnje bili ogromni zbog razvoja Cell procesora. PlayStation 3 je zbog te činjenice tek nakon nekoliko godina na tržištu počeo da donosit profit Sony-ju.

Ranije ove godine Sony je izjavio da ne očekuje izgubiti mnogo novca lansiranjem konzole PlayStation 4. „Za razliku od PlayStationa 3, ne planiramo velike gubitke izlaskom PC-a 4″ rekao je finansijski direktor Sonyja Masaru Kato, prenosi Capital.

Sony je već počeo da preduzima korake da ohrabri igrače da pređu sa stare na novu konzolu prilikom ili ubrzo nakon lansiranja next-gen konzole nudeći velike popuste na PC4 igre koje igrači već posjeduju na PlayStationu 3.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *