U Vladi spremaju zakon kojim će ujednačiti plate svih zaposlenih

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore priprema poseban zakon kojim će zarade zaposlenima u državnoj, lokalnoj upravi, javnim preduzećima i firmama koje su u većinskom vlasništvu države biti izjednačene.

Na taj način biće ispravljene postojeće anomalije prema kojima su zaposleni u lokalnoj upravi ili državnim preduzećima za isti posao plaćeni bolje nego pojedini državni službenici.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, određena radna verzija tog zakona mogla bi biti završena već do kraja oktobra.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Kabinet potpredsjednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem i Ministarstvo finansija inicirali su izmjenu regulatornog okvira koji definiše zarade u javnom sektoru, u pravcu definisanja načina utvrđivanja zarada za sve zaposlene u javnom sektoru koji će biti uslovljen trendom ekonomskih i fiskalnih parametara. Odredbama ovog zakona, čiji glavni cilj će biti unificiranje načina obračuna zarada za obavljanje istih poslova, biće obuhvaćena i preduzeća u većinskom vlasništvu Države”, kazali su iz Ministarstva finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *