Muke Francuza zbog engleskog

Dodajte komentar

Više od polovine francuskih profesionalaca zabrinuto je zbog slabog znanja engleskog jezika koji je postao nezaobilazan u mnogim poslovima.

Francuzi smatraju da njihovo neznanje engleskog jezika predstavlja kočnicu za dobijanje posla ili za napredovanje u karijeri, pokazuju ankete.

Rezultati pokazuju da više od 83 odsto francuskih profesionalaca treba da koristi strane jezike u svom poslu, od kojih je engleski jezik daleko najzastupljeniji (66,6 odsto), ispred španskog (12,7 odsto), njemačkog (10,4 odsto) i italijanskog (5,2 odsto).

Kada je riječ o engleskom, skoro polovina profesionalaca smatra da imaju početnički ili srednji nivo, a njih 36,4 odsto ocjenjuje da im je nivo dovoljno visok da može da bude “operacionalan”, dok 16 odsto smatra da tečno govori engleski.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njih 48,4 odsto navode da imaju teškoće da govore na engleskom, a 42,9 odsto ne osjeća se lagodno da na tom jeziku napiše pismo ili imejl.

Tokom intervjua za zapošljavanje, više od šest od deset profesionalaca (60,3 odsto) kažu da imaju teškoće da se izražavaju na engleskom, a samo njih 27 odsto kaže da se smatraju dovoljno spremnim da vode intervju na tom jeziku, prenosi b92.

Takođe više od polovine ispitanika (56,4 odsto) smatra da je njihov slab nivo znanja engleskog kočnica za zapošljavanje i napredovanje u karijeri, a oko 32 odsto ocjenjuje da nema problema da koristi taj jezik.

Anketa je sprovedena od 18. do 21. juna preko onlajn upitnika na uzorku od 3.896 osoba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *