Britanci nagradili „Bakinu tajnu“

Dodajte komentar

Brend „Bakina tajna“, prvi u Srbiji i regionu, osvojio je britanske zvjezdice za kvalitet, saopštio je „Fudlend“ (Foodlend).

Zvjezdice za kvalitet biće dodijeljene 9. septembra u Londonu na prestižnoj manifestaciji „Great Taste Awards“ (Nagrade za odličan ukus).

Proizvodima „Slatko od višnje“ i „Voćni namaz kajsija 100 posto“ dodeljene su dvije zvjezdice, dok je jedna zvjezdica dodijeljena „Blagom ajvaru“ i „Soku od kajsije“.

Sudije iz Velike Britanije ocijenili su proizvod „Slatko do višnje“ kao proizvod izvanrednog ukusa, sa savršeno postignutim balansom kiselog i slatkog uz preporuku da se koristi uz poslastice i za kuvanje i pripremu jela od mesa, naročito divljači.

Ajvar najavljuju kao specifičan, nesvakidašnji proizvod koji treba probati, naročito dobar u sendviču, za zakuske, na lisnatom tijestu sa sirom, sa pršutom, kao namaz sa kozijim sirom.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Svečanu dodjelu i sertifikaciju organizuje „The Guild of Fine Food“ (Udruženje dobre hrane), najviša institucija u Velikoj Britaniji u segmentu ocjenjivanja kvaliteta proizvoda, koja priznanje predstavlja kao Oskar za kvalitet hrane i pića. Procjena se da, u skladu sa britanskim kriterijumom navika u ishrani, a na godišnjem nivou, aplicira oko 10.000 proizvoda iz cijelog sveta.

„Great Teast“ logo otvoriće proizvodima Bakine Tajne put ka više od 250.000 maloprodajnih objekata u Velikoj Britaniji, kao i čuvenim kućama „Harrods“, „Fortnum and Mason“, „Selfridges“, „Harvey Nichols“ i „Whole Food Market“.

Takođe, proizvodi koji su osvojili dvije zvezdice učestovaće na sajmu „Speciality Fine Food Fair London“.

Dobijeni sertifikat važi dvije godine, nakon čega je potrebno obnoviti prijavu i ponovo dobiti potvrdu kvaliteta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *