Centar Igalo poslovao sa 266 hiljada minusa

Dodajte komentar

Centar za odmor, rekreaciju i liječenje „Igalo” završio je prvu polovinu godine sa gubitkom od 266,1 hiljadu eura, što je 1,4 puta više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, prihodi preduzeća su na kraju juna iznosili 551,5 hiljada eura i bili su 8,7 odsto veći nego u uporednom periodu, a poslovni rashodi su na kraju drugog tromjesečja porasli 16,5 odsto, na 817,5 hiljade.

–Troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi iznosili su 317,7 hiljada – pokazuje izvještaj.

Vrijednost ukupne aktive preduzeća na kraju drugog tromjesečja iznosila je 8,21 milion eura i bila je dva odsto veća nego u uporednom periodu. Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije dostigli su 160,56 hiljada eura, a kratkoročna 239,24 hiljade eura.

Vlada je krajem aprila odlučila da zaduži nadležne da raskinu ugovore za Centar „Igalo”. Pitanje preispitivanja procesa privatizacije Centra „Igalo” pokrenula je krajem prošle godine Unija slobodnih sindikata jer, kako su tada objasnili, nije ispoštovan kupoprodajni ugovor, a i „ne zna se ko je tačno vlasnik preduzeća”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz Unije su podsjetili da je krajem januara 2007. godine potpisan ugovor između predstavnika Fonda penzijskog invalidskog osiguranja, kao većinskog vlasnika, Savjeta za privatizaciju i konzorcijuma HLT fonda i tivatskog HTP „Primorja”, kojim su se u tom konzorcijumu obavezali da će u Centar uložiti oko četiri miliona eura, što se nije desilo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *