Počinje potpisivanje protokola o izmirenju duga za struju

Dodajte komentar

Potpisivanje protokola o izmirenju duga za struju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura za sve potrošače iz kategorije domaćinstva koji su redovno, u kontinuitetu, u datim rokovima izmirivali svoje obaveze prema Elektroprivredi EPCG počinje danas.

Takođe, svi potrošači koji su već imali potpisan protokol mogu ga reprogramirati u septembru i potpisati novi ukoliko su redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu u maju, junu i julu.

“Prilikom potpisivanja protokola potrošači su u obavezi da  plate prvu ratu u iznosu od 20 eura uz plaćanje avgustovskog računa u valutnom roku, tj. do 30. septembra,kako bi protokol bio validan“, saopšteno je iz EPCG-a.

Potrošači koji potpišu protokol dužni su da do kraja svakog mjeseca uplaćuju ratu od 20 eura i tekući račun za električnu energiju, kako bi protokol ostao na snazi. Ukoliko se ovi uslovi ne ispune, protokol će se automatski raskinuti i kupac ga više ne može obnoviti po istim uslovima.

Svim potrošačima koji imaju dug do 500 eura, broj rata određuje se tako što se dug dijeli sa iznosom od 20 eura.

Na primjer, ako je dug 400 eura, broj rata je 20, odnosno protokol se sklapa na 20 mjeseci, s tim što se prva rata plaća odmah prilikom potpisivanja protokola-19+1. Svi potrošači čiji je dug veći od 500 eura potpisuju protokol na 25  mjeseci odnosno 24+1“, objasnili su u EPCG-u.

Od trenutka potpisivanja protokola prestaje obračunavati zatezna kamata na dug – prethodni iznos kamate, do trenutka potpisivanja, se ne otpisuje.

U EPCG-u napominju da je zbog velikog interesovanja potrošača za akciju „Podijelimo teret“ ona produžena, tako da će svi potrošači koji redovno plate svoje račune za jul, avgust i septembar protokol moći da potpišu u oktobru.

Izvor: CDM; http://www.cdm.me/ekonomija/krece-potpisivanje-protokola-o-izmirenju-duga-za-struju

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *