Policija kreće u lov na kamataše

Dodajte komentar

Inspektori kriminalističke policije uskoro počinju provjere dokaza o imovini osoba za koje se sumnja da nezakonito pozajmljuju novac uz visoke kamate, pišu Vikend novine.

Nezvanično, policija, koja uglavnom zna imena većine vinovika zelenaških poslova, ulazi u opsežnu istragu koja bi trebalo da potraje duži vremenski period, a kao rezultat se očekuju brojna hapšenja, kako zbog kamatašenja, tako i zbog drugih krivičnih djela.

Protivzakonito pozajmljivanje novca na kamatu, ili zelenašenje, sve je češći kratkoročan način rješavanja finansijskih problema.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Zelenašenje je potencijalni vid sporedne kriminalne aktivnosti koje policija registruje kod određenog broja kriminalnih grupa. U slučajevima zelenštva postoji potreba preduzimanja policijskih aktivnosti na identifikovanju eventualno drugih krivičnih djela, kao što su pranje novca, krijumčarenje narkotika i slično. Zbog aktivnosti koje policij a preduzima, nijesmo u mogućnosti da u ovom dijelu saopštimo detaljnije podatke”, stoji u odgovorima policije upućenim Vikend novinama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *