MA za pola godine povećao prihode, a smanjio gubitke

Dodajte komentar

Montenegro Airlines je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario znatno bolji rezultat i smanjio gubitke u odnosu na isti period prošle, konstatovao je Odbor direktora te kompanije.

Na današnjoj sjednici Odbora je usvojen Izvještaj o poslovanju te kompanije za prvih šest mjeseci, kao i plan poslovanja do kraja godine.„Konstatovano je da je za prvih šest mjeseci ove godine ostvaren znatno bolji rezultat u odnosu na isti period prošle. Gubitak kompanije je smanjen u odnosu na isti period prošle godine“, navodi se u saopštenju MA.

Odbor je, na osnovu ovih rezultata, konstatovao da je kompanija na pravom putu da do kraja godine ostvari zacrtani plan, koji podrazumijeva još veće smanjenje troškova i povećanje prihoda kompanije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Odbor je odlučio da se maksimalno smanje troškovi po osnovu sponzorstava i donacija, usljed potrebe dalje konsolidacije u kompaniji, i dok traje taj proces pridržavaće se odluke da naročito pomaže bolesnim osobama koja ostvaruju zdravstvenu zaštitu preko Fonda zdravstva, stoji u saopštenju.

Iz Montenegro erlajnsa su poručili da onog trenutka kada se okolnosti promijene, podrška te kompanije neće izostati za sve kreativne ideje i pojedince.

Odbor je usvojio i pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sa opisom poslova, koji je zasnovan na komercijalnoj i razvojnoj komponenti Kompanije, kao i pravilnik o radu i pravima i obavezama zaposlenih u predstavništvima kompanije.

Članovi Odbora upoznali su se i sa statusom flote na današnji dan, presjekom njenog stanja do kraja 2016. godine, kao i sa potrebnim investicijama za obnovu resursa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *