Azmont dovodi stručnjake iz Britanije da izvide teren i more u Kumboru

Dodajte komentar

Kompanija Azmont investments sjutra dovodi tim iz Velike Britanije, RPS Explosives Engineering Services, čijih će 10 stručnjaka obaviti izviđanje terena i mora u Kumboru kako bi utvrdili eventualno prisustvo neeksplodiranih ubojitih naprava.

“Cjelokupna aktivnost, koja je u skladu sa dinamikom izgradnje kojom je predviđeno da se sa rušenjem i građevinskim radovima počne 15. avgusta, obavlja se u tijesnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova”, saopšteno je iz kompanije. 

Bivši vojni eksperti iz Crne Gore su takođe dio tima. RPS ima ogromno iskustvo kada je riječ o ostacima eksplozivnih naprava iz rata ERW, prenosi Radio Jadran.

Kompanija ima izvanredan tim koji je dobro obučen za različite uslove životne sredine, kao i za pružanje konsultantskih usluga kada je riječ o ostacima eksplozivnih naprava iz rata, zdravlju i bezbjednosti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

RSP blisko sarađuje sa vojnim stručnjacima kako bi što kvalitetnije obavilo osnovno izviđanje terena, nastojeći da pri tom uključi i lokalne stručnjake a istovremeno promoviše razmjenu znanja i iskustva kao i izgradnju kapaciteta u Crnoj Gori.

S obzirom na to da je lokalitet u Kumboru, na kojem Azmont planira izgradnju turističkog rizorta, prethodno bio vojna teritorija, jedno od prvih pitanja koje je postavljeno Vladi Crne Gore jeste bezbjednost ovog osjetljivog područja.

Od samog početka Azmont Investments je dobio uvjeravanja da će Crna Gora na korišćenje dati dogovreni dio i kopna i mora, poštujući pri tom sve elemente bezbjdnosti.

Azmont Investments planira da uloži 500 miliona eura u projekat u Kumboru, umjesto prethodno prlaniranih 258 miliona eura.

Azmont je već najavio izgradnju prestižne turističke destinacije, koja će predstavljati konkurenciju najpoznatijim svijetskim rizortima. Radovi počinju 15. avgusta, a završetak je planiran u maju 2016. godine.

Ovo znači da će Azmont investirati 20 miliona eura mjesečno u izgradnju rizorta na crnogorskoj obali.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *