Štab Deripaskinog generala u Podgorici

Dodajte komentar

Direktor bezbjednosti EN plus grupe general-major Aleksandar Valentinovič Osminin već nekoliko dana boravi u Podgorici, gdje pokušava da obezbijedi što bolju poziciju za kompaniju ruskog oligarha Olega Deripaske u odnosima sa Vladom Crne Gore, saznaju Dnevne novine.

Još nije poznato o kakvim se aktivnostima ovog iskusnog obavještajca radi, ali je sasvim izvjesno da je centar njegovog interesovanja Kombinat aluminijuma Podgorica. Aleksandar Osminin je formirao svoj štab sa sjedištem u podgoričkom hotelu “Ramada”, odakle rukovodi potezima ruskih državljana, posredno i neposredno povezanim sa Kombinatom aluminijuma Podgorica.

Veliki broj Rusa, po nekim tumačenjima, tajnih agenata i obavještajaca iz ove zemlje, ovih dana je dolazio u hotel “Ramada” kako bi se sastao sa Osmininom.

Prema pisanju Dnevnih novina indikativno je da su po dolasku Osminina u Podgoricu iz KAP-a nestali važni dokumenti, za kojima crnogorske finansijske i bezbjednosne službe ovih dana intenzivno tragaju.

Simptomatično je i to da se u isto vrijeme, odmah nakon osnivanja štaba u “Ramadi” desila i havarija u kompjuterskom centru KAP-a zbog koje je srušen kompletan kompjuterski sistem kompanije i izbrisan dio važne dokumentacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *