Vlada načelno prihvatila povećanje PDV-a

Dodajte komentar

U okviru mjera dodatne fiskalne konsolidacije, Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, načelno je prihvatila potrebu povećanja više stope PDV-a sa postojećih 17 odsto, uz zaključak da u naknadnoj proceduri početkom naredne nedjelje bude utvrđen konačan predlog.

lada je prihvatila Nacrt sporazuma o saradnji Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije, Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Makedonije, Savjeta ministara Republike Albanije, Vlade Republike Hrvatske, Vlade Kosova i Vlade Republike Turske u oblasti unapređenja saradnje sa organizacijama civilnog društva.

“S obzirom da je Lisabonskim ugovorom za zemlje kandidate i potencijalne kandidate ustanovljen novi politički kriterijum koji se odnosi na saradnju sa civilnim društvom, ovaj sporazum dobija na značaju i zapravo predstavlja dokument o međusobno dogovorenom instrumentu koji će potpisnicama pomoći da taj novi politički kriterijum ispoštuju i odgovore mu na kvalitetan način, uz razmjenu dobre prakse i iskustva”, ističe se u saopštenju premijerovog kabineta.

Pored ostalog, Vlada je prihvatila Inicijativu Ministarstva kulture za raskid Ugovora o zakupu objekta bivšeg zatvora u Kotoru sa d.o.o. „Montenegro premier“, zbog neizvršavanja ugovornih obaveza i zadužila nadležne organe da definišu najefikasniji način za sprovođenje odluke.

“Donoseći ovakav zaključak, Vlada se rukovodila zakonskom obavezom za obezbjeđivanje održivog korišćenja i uspostavljanja režima zaštite i očuvanja vrijednosti kulturnog dobra”, ističe se u saopštenju, prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *