Ambasada Francuske i kompanija Voli, Privredna saradnja i poštovanje tradicije

U organizaciji Ambasade Francuske u Crnoj Gori i kompanije Voli, održana je prezentacija autentičnih francuskih proizvoda i predstavljanje umijeća življenja na francuski način. Ovaj događaj je dio projekta Goût de France, posvećenog iizvrsnosti francuske kuhinje i njenih prehrambenih proizvoda.

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Marin Maske kazala je da umijeće življenja na francuski način počiva posebno na gastronomiji koja se kreće od suptilnog i tradicionalnog spajanja hrane i vina do smjelih kontrasta koji naglašavaju snagu ukusa.

“Kompanija Voli se sa nama upustila u ovu avanturu i crnogorskim potrošačima ponudila da mogu da probaju nove proizvode. Poznato je da plasiranje novih proizvoda ne ide bez poteškoća, jer pored toga što potrošač ima svoje navike, on zna da ignoriše nove proizvode i često oklijeva. Pored toga količine novih proizvoda ponekad znaju da budu ograničene, snabdijevanje neredovno, procedure nedovoljno precizne. Ipak, kompanija Voli zna da su strpljenje i istrajnost neophodni za povjerenje potrošača” – rekla je An Marin Maske.

Dragan Bokan, predsjednik Borda kompanije Voli, kaže da je na inicijativu Ambasade Francuske zajednički organizovana prezentacija i da su na taj način crnogorskoj javnosti poslali poruku o značaju povezivanja Francuske i Crne Gore kroz međusobnu privrednu saradnju.

“Saradnju sa francuskim proizvođačima smo počeli prije godinu dana. Kroz tri nova partnerstva imamo perspektivu da u budućnosti gradimo snažniju privrednu saradnju. Ono što smatram od posebnog značaja, pored dostupnosti autentičnih francuskih proizvoda kroz partnerstva sa proizvođačima pekarske industrije, sireva i vina je upoznavanje sa naboljim praksama i znanjima, uz poštovanje tradicije, istorije i trajanje koje se broji vijekovima. Učimo od najboljih svjetskih praksi i iskustava, poštujmo autentičnost i kulturu življenja drugih naroda. Poštujmo njihovu tradiciju i poštujmo svoju tradiciju“ izjavio je ovim povodom predsjednik kompanije Voli, Dragan Bokan.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak