Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska

Glovo saopptio da je imenovao Lorenza Mayola za novog generalnog direktora za Hrvatsku. S te pozicije Mayol će upravljati dinamičnim širenjem i ubrzanim razvojem Glova u Hrvatskoj.

Lorenzo Mayol ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom razvoju koje je stekao tokom profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama i startupima kao što su HP, Lime i Glovo. Glovu se pridružio 2021. godine, počevši kao Global Head of Q-Commerce Expansion, a u međuvremenu je obnašao funkciju generalnog direktora u Nigeriji i vodio komercijalni odjel za regiju Afrike.

“Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a moj cilj je dodatno unaprijediti našu prisutnost ovdje. Naš tim predanih stručnjaka predan je pružanju vrhunske usluge kupcima, partnerima i dostavljačima, osiguravajući najveće zadovoljstvo kupaca kroz našu operativnu stručnost. Planiramo da proširimo našu mrežu partnera i konsolidujemo našu pokrivenost, pretvarajući Glovo u najvećeg online trgovca s dostavom isti dan u zemlji, koji nudi bilo što, ne samo hranu. Dodatno, cilj nam je postati najbolji tech regruter u Hrvatskoj, zapošljavajući vrhunske stručnjake na lokalnom tržištu. Nastavićemo da ulažemo u inovacije kako bismo održali svoju konkurentsku prednost i postigli dugoročni uspjeh, rekao je Lorenzo Mayol, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Lorenzo Mayol diplomirao je na Univerzitetu u Barseloni i završio je MBA na London Business School.

Podijeli ovaj članak