Nakon jučerašnjeg oštrog pada, Evropske berze ojačale

Dodajte komentar

Na evropskim su berzama cijene akcija jutros blago porasle, nakon što su juče zabilježile najveći dnevni pad u godinu dana, jer se ulagači nadaju da bi tržište ponovo moglo ući u uzlaznu putanju.

FTSEurofirst indeks 300 evropskih akcija ojačao je do 9,30 sati 0,3 odsto, na 1.233 boda, nakon što je juče potonuo 2,1 odsto.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,2 i 0,4 odsto.

Nakon što je juče ulagače uplašila mogućnost da bi američki Fed uskoro mogao smanjiti podsticajne monetarne programe, jutros se tržište umirilo jer se investitori nadaju da bi se mogao obnoviti trend rasta cijena akcija.

„Jučerašnji pad bio je vrlo oštar, što je mnoge uplašilo. No, svojim klijentima kažem da ne bismo trebali paničariti, nego pokušati kupovati“, kaže Valerie Gastaldy, direktorica u analitičkoj kompaniji Day-By-Day.

Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,9 odsto, na 14.612 bodova, nakon vrlo burnog trgovanja u kojem je bio i u plusu i u minusu do 3 odsto. Zbog jučerašnjeg pada za 7,3 odsto, u cijeloj ovoj sedmici Nikkei je skliznuo 3,5 odsto, prenosi Capital.ba.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *