Stigla nova ponuda za DKP: Nude šest miliona i više od 100 radnih mjesta

Dodajte komentar

Konzorcijum kojeg čine danilovgradska Partner kompani, užički Primat i budvanski Jaz express dostavio je ponudu za učešće na tenderu za Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP), kojim je predviđena njegova djelimična privatizacija ili dokapitalizacija putem izgradnje fabrike.

Iz Tenderske komisije su saopštili da, prema obavezujućoj ponudi konzorcijuma kompanija, ponuđena cijena za 100 odsto akcija NDKP iznosi šest miliona eura, piše Pobjeda.

– Ponuda predviđa i realizaciju obaveznog investicionog programa za izgradnju fabrike u iznosu od oko 9,42 miliona eura, bez PDV, u roku od 12 mjeseci i dodatnog investicionog programa u remont postojećih i kupovinu novih mašina, u iznosu od 1,5 miliona eura – kazali su iz Tenderske komisije, nakon otvaranja ponuda.

Ponuđač je, kako su saopštili, predvidio Program zapošljavanja prema kojem bi bilo angažovano između 100 i 150 zaposlenih.

– Komisija će u skladu sa definisanom procedurom, u roku od 15 dana, ocijeniti formalnu ispravnost i ispunjenost kvalifikacionih uslova i vrednovati dostavljenu ponudu u skladu sa tenderskim pravilima i utvrđenim kriterijumima – navodi se u saopštenju.

Lider konzorcijuma – kompanija Primat iz Užica posluje od 1985. godine u sektoru izgradnje čeličnih konstrukcija, bravarskih i drugih građevinskih radova sa referencama na teritorije bivše SFRJ, ukjučujući izgradnju objekata površine i od 40 hiljada kvadratnih metara.

Član konzorcijuma Partner kompani iz Danilovgrada je primarno orijentisana na prodaju buduće proizvodnje u NDKP-u i nosilac je licence za obavljanje djelatnosti izvoza duvana.

Član konzorcijuma Jaz express, kako se navodi, posjeduje iskustvo u djelatnosti bravarskih radova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *