Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb (PBZ) najboljom bankom u Hrvatskoj u kategoriji Best Emerging Markets Banks na području Srednje i Istočne Evrope, u okviru ekskluzivnog istraživanja koje će biti objavljeno u majskom izdanju časopisa.

Urednici časopisa Global Finance, s informacijama koje dobijaju od ekonomskih analitičara, direktora korporacija te bankarskih konsultanata, odabrali su najbolju banku na tržištima u razvoju u regiji i u 22 zemlje, piše Poslovni.hr.

Kriterijumi za odabir najboljih banaka bili su: finansijski pokazatelji, strateški odnosi, korisničke usluge, konkurentnost cijena te inovativnost proizvoda.

– Ova nagrada za PBZ nije samo priznanje poslovnog kvaliteta i izvrsnosti već nas obvezuje da nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga koji će doprinijeti još većem kvalitetu u pružanju usluga  i  većem zadovoljstvu  naših klijenata. Ovo je dvadeseta godina da Global Finance bira vrhunske aktere u bankarstvu na  tržištima u razvoju. Istraživanje pokriva banke u Aziji, Bliskom istoku, Africi, Južnoj Americi te Srednjoj i Istočnoj Evropi., saopštili su iz PBZ-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *