Saša Popović: Prava kriza tek dolazi

Dodajte komentar

Predviđanje Vlade da će rast BDP-a tokom naredne godine biti 2,5 odsto je izuzetno optimistično i čudno, naročito zbog činjenice da je kriza u Crnoj Gori do sada doživljavana više retorički. Mislim da nam prava kriza tek sada dolazi na vrata, ocijenio je profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici dr Saša Popović.

Govoreći o državnom dugu koji je narastao na skoro 52 odsto BDP-a, Popović je kazao da on sam po sebi nije problem, već da to postaje kad ne disciplinuje državne funkcionere, „kao što je slučaj u Crnoj Gori“.

-Oni razmišljaju kako ćemo se opet zadužiti, a ne kako ćemo uzete kredite vraćati. Konsolidacija javnih finansija je neophodna i zato je dobar najavljeni zakon o fisklanoj disciplini jer će zaduživanje biti mnogo ozbiljnija stvar“, rekao je Popović u intervjuu Televiziji Vijesti.

Podvukao je da će Vlada premijera Mila Đukanovića morati da sprovede strukturne reforme.

-Veća izdvajanja za kapitalni budžet su jedini način da se privreda izvuče iz problema. Mora se donijeti i odluka da li da se država oslobodi KAP-a, koji je politički živ, a ekonomski mrtav- zaključio je Popović, prenosi Portalanalitika.me.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *