Luka Bar: Odlučili da vrate bonuse

Dodajte komentar

Uprava Luke Bar usvojila je odluku o vraćanju bonusa koje je sebi dodijelilo 11 članova Odbora direktora, izvršni direktor, sekretar kompanije i četiri direktora sektora, saopšteno je za Dnevne novine iz Sindikata.

Odluka o vraćanju bonusa usvojena je nakon što je Ministarstvo finansija pozvalo u ponedjeljak direktore da vrate novac jer nije u skladu sa odlukama Vlade. 

Pet članova Borda direktora: Predrag Ivanović, Zdravko Gvozdenović, Goran Jevrić, Žarko Pavićević, Nikola Jojović, izvršni direktor Slobo Pajović, sekretarka Vesna Mihaljević i još četvorica direktora sektora, dodijelili su sebi u junu ove godine, na osnovu odluke skupštine akcionara, bonuse za rezultate ostvarene u 2011. godini, u iznosu između 2.880 i 3.840 eura odnosno šest do osam prosječnih zarada u državi.

Motiv za dodjelu bonusa bio je profit od 188.127 eura koji je ostvaren u 2011. godini. Odluka o bonusima je utvrđena na sjednici Skupštine akcionara u junu ove godine. Prilikom usvajanja odluke pozivaju se na zaključke Vlade iz maja ove godine kada je usvojena nova odluka o utvrđivanju naknada za rad i bonusa članova Odbora direktora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *