Obod ponovo na dobošu

Dodajte komentar

Stečajna uprava „Oboda” raspisala je juče oglas za prodaju cjelokupne imovine preduzeća javnim prikupljanjem ponuda, po ukupnoj početnoj cijeni od 38,8 miliona eura. Zainteresovanim ponuđačima biće ponuđene nekretnine, alati i oprema na Cetinju, nekretnine u Beranama, poslovni prostor u Užicu, motorna vozila, umjetničke slike, kao i postrojenja i oprema, sirovine, repromaterijal i gotova roba.

Nekretnine, alati i oprema na Cetinju prodaju se po početnoj cijeni od 35,56 miliona eura. Rok za dostavljanje ponuda za nekretnine alate i opremu na Cetinju, kao i za nekretnine u Beranama i poslovni prostor u Užicu je 17. decembar, dok je rok za motorna vozila, umjetničke slike i postrojenja i opremu, sirovine, repromaterijal i gotovu robu 26. novembar.

U nekadašnju fabriku bijele tehnike sudija Provrednog suda Ivan Kovačević uveo je u aprilu novi stečaj. Prethodni stečaj, koji je 2008. uveden na zahtjev njemačke kompanije „Raku” zbog duga od 265 hiljada eura, Apelacioni sud je ukinuo na inicijativu odbora direktora. Za 1,2 hiljada radnika Vlada je tada isplatila 18 miliona eura na ime otpremnina. dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *