Iduće sedmice novi tender za Duvanski kombinat

Dodajte komentar

Tender za izgradnju nove fabrike Duvanskog kombinata Podgorica biće poništen i raspisan novi, saznaje Portal Analitika iz nadležne Tenderske komisije.

Jedinu validnu ponudu na tender, koji će najvjerovatnije biti poništen iduće sedmice, dostavila je podgorička kompanija Zetagradnja biznismena Blagote Radovića. Zetagradnja je za izgradnju novog DKP-a ponudila cijenu od 13,3 miliona eura, dok ponuda slovenačke firme “Trimo” nije ni razmatrana jer nije dostavljena blagovremeno.

Prema informacijama Portala Analitika, u Tenderskoj komisiji razmišljaju da ponovljeni tender raspišu ne samo za kompletan projekat, već i za jednu fazu gradnje nove fabrike kako bi se snizila cijena. Aktuelna ponuda Zetagradnje, koja nije bila uslovljena ulaskom u vlasničku strukturu NDK-a, je u Tenderskoj komisiji ocijenjena kao preskupa.

NDK je osnovan odlukom Vlade 3. novembra prošle godine. Ukupni registrovani kapital kompanije u nominalnom iznosu je 6,81 miliona eura. Nominalna vrijednost akcija je jedan euro.

Dioničari NDK-a su Vlada sa 74,56 odsto akcijskog kapitala i Glavni grad Podgorica sa 25,44 odsto. Osnovna djelatnost kompanije je otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *