Kavarić: Ponude za KAP očekujemo ovih dana

Dodajte komentar

Vlada narednih dana očekuje finalne ponude za podgorički Kombinat aluminijuma (KAP) od turskog i njemačkog investitora, saopštio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

„Ministarstvo ekonomije će imati svoje prijedloge i rješenja o kojima ćemo razgovarati sa Sindikatom fabrike, a odluke će donositi nadležne institucije Vlada i Skupština, u skladu sa svojim nadležnostima”, kazao je Kavarić nakon sastanka Savjeta ministara Energetske zajednice jugoistočne Evrope.Kavarić je rekao da razgovaraju sa svima u velikim kompanijama, jer im je interes zaposlenih na prvom mjestu.

„Koordinacija i razgovor oko onoga šta su mogućnosti i perspektiva uvijek pomaže bez obzira da li se radi o razgovoru između Vlade i sindikata, Vlade i investitora ili trojnoj komunikaciji”, naveo je Kavarić.

On je rekao i da je napravljen razuman sporazum oko rješenja za probleme u nikšićkoj Željezari.

„Tako da se nadam da je taj problem iza nas”, dodao je Kavarić.

On je naveo da su Vlada, sindikati i vlasnik Željezare ušli u taj proces sa željom da stvore uslove za dugoročnu stabilnost Željezare, ne samo za njen opstanak, već i vrlo značajan razvoj i sprovođenje investicija. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *