U KAP-u štrajk upozorenja

Dodajte komentar

Radnici KAP-a  okupiće se u pet minuta do dvanaest ispred upravne zgrade kompanije. Najavljuju da neće ugasiti ni jednu ćeliju fabrike , te tako neće ispuniti zahtijev Elektroprivrede za smanjenje potrošnje struje.

Rade Krivokapic iz sindikata Aluminijuma poručuje da radnici od  vlasti traže  jasan  i prihvatljiv plan zbrinjavanja zaposlenih u  KAP-u  u slučaju eventualnog gašenja ćelija i smanjenja obima proizvodnje, zbog neizmirenog duga prema Elektroprivredi.

“U pet minuta do dvanaest počeće protestni skup radnika KAP-a. Radnici će poručiti da neće biti samanjenja proizvodnje, gašenja ćelija i radnih mjesta. Tražimo od akcionara garanciju da će zaposleni biti zbrinuti shodno potipisanom kolektivnom ugovoru. Ukoliko se ništa ne dogodi biće problema u energetdkom sistemu Crne Gore.”

Štrajk upozorenja najavili su i predstavnici Sindikata KAP-a, druge sindikalne organizacije u kompaniji, koji su pozvali zaposlene da se u četvrtak u 14 sati na platou ispred upravne zgrade usprotive mogućem novom gašenju ćelija i slanju radnika na prinudni odmor.

Ministar ekonomije Vladimir Kavaric  kazao je da je proces obezbjeđenja snabdijevanja strujom Kombinata  preko imovine koju može da ponudi u zalog, u završnoj je fazi. (antenam.net)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *