Deripaska pregovara o prodaji svojih akcija u KAP-u, izašao bi za 40-tak miliona eura

Dodajte komentar

Ruski mediji objavili su da Eleg Deripaska pregovara o prodaji paketa akcija svoje En plus grupe u KAP-u sa više investitora, prenose današnje Vijesti. List tvrdi, pozivajući se na nezvanične izvore, da bi Deripaska izašao iz KAP-a za 40-tak miliona eura.

En plus grupa Olega Deripaske vodi pregovore o prodaji svojih 29,3 odsto akcija  u Kombinatu aluminijuma iz Podgorice sa nekoliko potencijalnih kandidata, uključujući i turski Tosyali holding i njemačku kompaniju HGL, objavili su ruski mediji.

Kako prenose današnje Vijesti, izvor blizak En plus grupi je kazao listu Komersant da su u toj kompaniji spremni da razmisle o prodaji KAP-a po adekvatnoj cijeni, jer je razvojna strategija kompanije trenuno usmjerena na projekte u istočnom Sibiru i tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji.

Turski Toščelik koji je dio grupacije Tosyali, kupio je nedavno nikšićku Željezaru.

En plus grupa će u te oblasti uložiti 25 milijardi dolara, rečeno je na konferenciji za novinare u Irkutsku, kojoj su prisustvovali članovi upravljačke strukture En plus grupe i grupe kompanija, prenose današnje Vijesti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *