KHOV: Novčane kazne Nadzornom odboru Trenda

Dodajte komentar

Komisija za hartije od vrijednosti najavila je da će novčano kazniti članove Nadzornog odbora Fonda zajedničkog ulaganja Trend ukoliko ne postupe po rješenju o zabrani odlučivanja na vanrednoj Skupštini.

Na sjednici održanoj u utorak KHOV je donijela zaključak kojim se dozvoljava izvršenje rješenja od 26. jula u kojem je odlučivanje na vanrednoj Skupštini ocijenjeno kao nedopušteno.

Planirani datum sjednice bio je 22. avgust, ali je zbog nedostatka kvoruma odložena za 4. septembar. Na dnevnom redu zakazane sjednice nalazi se razmatranje odluke o dobrovoljnoj likvidaciji fonda Trend.

– Utvrđuje se da članovi Nadzornog odbora Trenda, Predrag Madžarović, Ljiljana Dapčević i Smiljana Vuković, nijesu postupili po rješenju Komisije u roku koji je bio utvrđen, odnosno do 30. jula, pa je rješenje postalo izvršno – navodi se u zaključku KHOV-a uz najavu da će članovima Nadzornog odbora biti izrečena novčana kazna u iznosu od po 500 eura u roku od tri dana od dostavljanja zaključka.

– Komisija je navod Nadzornog odbora Fonda iz predmetnog izjašnjenja ocijenila neosnovanim cijeneći da je usmjeren na postupanje protivno obavezama i nalozima sadržanim u predmetnom rješenju Komisije – navodi se u rješenju.

KHOV je, imajući u vidu da Nadzorni odbor Fonda nije postupio u skladu sa izdatim rješenjem i da do 30. jula, kako je planirano, otklonio utvrđene nezakonitosti i nepravilnosti  objavljivanjem  obavještenja o otkazivanju skupštine akcionara Fonda.

Skupština na kojoj će se raspravljati o transformaciji i promjeni članova Nadzornog odbora zakazana je za 25. septembar, ali bi, kako se navodi ona bila bespredmetna, budući da bi, na sastanku koji prethodi tom, manjinski akcionari mogli donijeti odluku o dobrovoljnoj likvidaciji Trenda.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *