LinkedIn najbrže rastuća tehnološka kompanija

Dodajte komentar

Prema Forbes-ovoj listi 25 najbrže rastućih tehnoloških kompanija na čelu je LinkedIn, profesionalna društvena mreža osnovana 2003. godine koja je prema ovoj listi pretekla i Apple.

LinkedIn je najveća svjetska mreža profesionalaca sa više od 150 miliona članova u više od 200 zemalja.  Nakon Apple koji je drugi na listi, slijedi Qlik Technologies koji prodaje softverska rješenja koja dostavljaju analizu podataka.

Iza spomenutih na ovogodišnjoj listi nalaze se još i Athenahealth koji nudi poslovne usluge u oblasti medicinske struke, Equinix koji povezuje poslovanje partnera i klijenata širom svijeta putem globalne platforme centara podataka visokih performansi. U vrhu je i VeriSign koji pruža usluge registrovanja raznih domena.

Prilikom sastavljanja liste Forbes proučava 5000 IT kompanija, fokusirajući se na profitabilna preduzeća s minimalnim prihodom od 150 miliona dolara. Kako bi se kompanija našla na Forbesovoj listi, njena tržišna vrijednost mora da iznosi najmanje 500 miliona dolara. (Business.hr)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *