EPCG uputila KAP-u pismo upozorenja

Dodajte komentar

EPCG je juče poslije podne poslala pismo upozorenja izvršnom direktoru Kap-a Juriju Moisejevu, Vladi i svim institucijama koje imaju veze sa poslovanjem Kombinata u kojem stoji da je neprihvatljivo neplaćanje cjelokupnog iznosa dogovorenog duga za struju od 3,2 miliona eura.

Kako saznaje Antena M iz dobro obaviještenih izvora, situacija u Elektroprivredi zbog duga KAP-a je veoma složena, jer svaka kupovina struje iz inostranstva mora da bude uredno plaćena i to u roku dospijeća naplaćenih faktura.

Moisejevu je saopšteno da ukoliko do 12.juna ne uplate 1,1milion eura,i 900 hiljada eura do 15 juna, onda će počevši od četvrtka-14.juna EPCG izvršiti redukciju struje još dodatnih 50 megavat sati.To je posledje upozorenje iz te kompanije upućeno KAP-u,jer su iz Elektroprivrede u prethodnom pismu upućenom toj kompaniji tražili da uplate dug od 3,2 miliona eura i uz to da naprave plan i program kako će platiti ostatak.

Poznato je da, KAP niti je uplatio cijelu sumu , niti je dostavio traženi plan. Stoga je EPCG postavila novi –krajnji rok 12, odnosno 15. jun. EPCG je odredila taj datum kao rok zbog specifičnosti rada kombinata i složenog procesa redukcije struje, a to je posljednje upozorenje jer EPCG neće da dozvoli da dug te kompanije pređe 40 miliona eura.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *