Objavljen oglas za Željezaru Smederevo

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je u srijedu javni poziv za pronalaženje strateškog partnera za Željezaru Smederevo.

U pozivu objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva navodi se da će izabrani strateški partner imati obvezu osigurati kontinuitet poslovanja i dalji razvoj Željezare.

Zainteresovani kupci uz ponudu moraju dostaviti garanciju od milion eura. Krajnji rok za podnošenje prijave za otkup dokumentacije, po cijeni od 10.000 eura.

Pravo na podnošenje ponuda imaju pravne osobe koje se bave vađenjem ruda ili metala i proizvodnjom željeza, koksa, čelika ili ferolegura, čiji je prihod u 2011. godini bio najmanje milijardu eura, a vrijednost imovine 1,5 milijardu eura.

Interes za kupovinu  Željezara Smederovo potvrdila je ukrajinska kompanija Donjeck Steal  Group, objavila je agencija Interfaks Ukrajina.  “Informacije o zastoju u pregovorima koje su se pojavile u medijima su glasine i nisu točne”, rekli su u službi za odnose s javnošću Donjeck Steala i dodali da Vlada Srbije razmatra proceduru.  Mediji su ranije objavili da je Donjeck Steal obustavio pregovore o kupovini Željezare Smederevo jer su procijenili da će srpska kompanija teško ponovo postati profitabilna.  Ukrajinska kompanija bavi se proizvodnjom metala i prodajom koksa.

izvor: bankamagazin.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *